Pasul 3

În Pasul 3, păşim spre viitor ca o familie – închinându-ne, umblând şi lucrând împreună pentru Cristos.

Acest pas este despre continuarea creşterii tale spirituale şi relaţionale –  în cadrul unui grup mic, având mânecile suflecate și muncind pentru Isus și biserica Sa, stabilind Harvest ca fiind biserica ta de suflet. Acesta este pasul care nu se finalizează niciodată şi începe cu un interviu de membralitate. Dacă ai trecut deja prin Pasul 2 și ești gata să devi un membru implicat la Harvest Târgu Mureș, ne-am bucura foarte mult să te avem în familia bisericii noastre!

MEMBRALITATEA SPUNE:

  • Aparţin acestui loc. Dumnezeu spune despre credincioşi că se adună laolaltă (Evrei 10:23-25) şi eu simt că Dumnezeu mă vrea împreună cu oamenii de la Harvest. Vreau să fac o declaraţie publică a angajamentului meu faţă de lucrarea lui Dumnezeu din această biserică.
  • Afirm, cred şi susţin învăţătura acestei biserici. Dumnezeu spune că în biserica primară credincioşii aveau toate lucrurile în comun, inclusiv devotamentul faţă de predicarea apostolilor (Faptele Apostolilor 2:42-47). Îmi doresc să mă asociez cu oameni care gândesc la fel, au aceleaşi convingeri şi să îmbrăţişesz autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa mea şi a bisericii.
  • Împărtăşesc aceleaşi scopuri în slujire ca şi biserica Harvest. Dumnezeu spune că ucenicii trebuie să fie într-un angajament reciproc de dragul impactului spiritual (Efeseni 4:16). Cred că Isus vrea să lucreze în Târgu-Mureş şi în întreaga lume. Vreau să mă alătur celorlalţi pentru a împărtăşi această viziune şi să lucrez pentru Cristos.
  • Accept responsabilitatea pentru un grup de credincioşi din familia lui Dumnezeu. Este planul lui Dumnezeu pentru biserică (Galateni 6:1-2, 10) şi vreau să fac parte dintr-o comunitate căreia îi pasă de oameni, să împărtăşesc bucuriile și necazurile, să ne ajutăm unii pe ceilalţi şi să creştem prin închinare, studierea Bibliei şi părtăşie.
  • Am un timp de dare de socoteală cu fraţi maturi în credinţă pentru umblarea mea cu Cristos. Dumnezeu avertizează cu privire la autonomia spirituală (Evrei 13:17; Matei 18:15-20) şi de aceea vreau să fiu călăuzit, echipat şi ajutat să am o umblare vrednică de Cristos.
  • Accept autoritatea şi rolul conducerii de către liderii bisericii. Dumnezeu a stabilit această structură (1 Corinteni 12:20-27): prezbiteri, diaconi şi alţi lideri ai bisericii care sunt chemaţi să slujească întregului trup. De asemenea cred că fiecare membru trebuie să contribuie cu dărnicia lui şi să slujească în cadrul bisericii.

PATRU ANGAJAMENTE ALE MEMBRALITĂŢII

  1. Îl urmez prin credinţă pe Isus Cristos şi am fost botezat în apă prin imersiune (scufundare), aceasta fiind o modalitate vizibilă de a arăta acest angajament.
  2. Pentru că un ucenic se Închină lui Cristos, voi participa la serviciile de închinare de la Harvest.
  3.  Pentru că un ucenic Umblă cu Cristos, voi căuta să mă disciplinez constant în studierea Bibliei, rugăciune și mărturie personală. Voi căuta părtășia cu alţi credincioşi din Harvest prin participarea mea la un Grup Mic. Pentru a menţine unitatea în biserică, nu voi critica niciodată, nici nu voi asculta criticile destinate altor membri din acest trup, iar atunci când voi fi ofensat personal, voi spune adevărul în dragoste, direct celor implicaţi.
  4. Pentru că un ucenic Lucrează pentru Cristos, voi căuta locul unde să slujesc cu pasiune în Harvest folosindu-mi darurile spirituale. Voi susţine financiar biserica Harvest, dând înapoi Domnului cu credincioşie parte din venitul meu.

NOTĂ pentru interviul de membralitate.

După completarea acestui formular, vei fi contactat de unul dintre liderii noştri

Formular Membralitate
Scriindu-ţi povestea personală a încrederii în Isus Cristos este un mod minunat de a reflecta la cum te-a atras Dumnezeu spre El şi felul în care ţi-a schimbat viaţa. Pe măsură ce scrii, asigură-te că atenţia este îndreptată spre Dumnezeu, ceea ce a făcut şi face El în viaţa ta.
Am fost... scrie câteva cuvinte despre cum ai fost înainte. Aceasta nu este o autobiografie din copilărie. Cel mai bine ar fi să începi cu momentele care au avut o legătură cu experienţa ta cu Cristos.Dar Cristos... fii cât se poate de specific legat de momentul în care ţi-ai predat viaţa în mâinile lui Cristos. Ce s-a întâmplat în acele momente? Cum ţi-a captat Cristos atenţia? Dacă este posibil menţionează luna şi anul în care ai fost salvat.
Şi acum... fii practic. Explică cum ţi-a schimbat Cristos viaţa. Împărtăşeşte cum creşti în umblarea cu Cristos. ”Aşadar, după cum L-aţi primit pe Cristos Isus, Domnul, tot așa să şi continuaţi să trăţi în El, înrădăcinaţi şi zidiţi în El, devenind tot mai puternici în credinţă, cum aţi fost învăţaţi, aducând din belșug mulţumire.” – Coloseni 2:6-7, NTR
Sending